Shaman Lone Bisgaard om Shamanisme

Shamanisme

Som barn tilbragte jeg meget tid ude i naturen. Jeg gik på enge og elskede at finde hjertegræs. Og mine bedsteforældre havde en gård hvor min bedstefar havde bygget en hule ind i en skrænt så han en gang imellem kunne trække sig tilbage fra familien. Det var så hyggeligt at besøge ham der hvor han havde et bord og spillede på harmonika.

Som ung uddannede jeg mig til socialpædagog og var i den forbindelse i praktik på et børnehjem i Grønland. Der boede jeg i et fangersamfund på fjeldøen Uummannaq. Dengang havde jeg endnu ikke den naturbevidsthed som jeg har i dag. Men Hjertefjeldet vækkede et frø af urkraft inden i mig.

Shamanismen begyndte for alvor for mig da jeg som voksen flyttede til Silkeborg. I den periode gennemgik jeg en personlig livskrise og opdagede at der er meget healing i vandreture. Jeg begyndte at gå for mig selv ude ved Himmelbjerget. Nogle gange kiggede jeg bare på et græsstrå, en fjer eller en kogle og fik efterhånden øje på den ro og healing der er i hjerteenergien derude. Ved at give naturen den samme opmærksomhed som jeg gjorde som barn, begyndte jeg at få de glemte skatte og tilstedeværelsen i nuet tilbage. Mit frø af urkraft begyndte at spire. Den shamanistiske kvinde inden i mig begyndte at spire.

Via min intuition begyndte jeg nu at forfølge ting der havde med det shamanistiske at gøre. Det førte mig på mange rejser til bl.a. Guatemala, Peru og Malta. Hvor jeg i Grønland mere havde været tilskuer i naturen, oplevede jeg den nu med en shamanistisk bevidsthed og visdom. Min indre shamankvinde var vækket.

I dag hjælper jeg andre med at opdage eller genopdage deres magiske forhold til naturen. Både kvinder og mænd. Den indre shaman kan være en stor høvding eller en stille jysk bonde der passer sin urtehave. Fælles for de forskellige billeder af den indre shaman er at når kraften først er vækket, så begynder den at føre dig. Hvis jeg ikke laver det arbejde som min indre shaman kalder mig til, så rykker hun i mig, spænder ben for mig, laver spilopper. Hun vil have næring og skal tages alvorligt for ikke langsomt at dø igen.

Læs mere om:

Del siden:
Lone Bisgaard Tlf. 20 31 40 50 mail@lonebisgaard.dk CVR Nr. 34 92 69 13